1917
page-template-default,page,page-id-1917,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4.3,select-theme-ver-9.9,ajax_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,menu-animation-underline,side_area_slide_with_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
Title Image

Fotografering av små produkter (macro)

Fotografering av närbilder

Närbilder av mycket små produkter eller djupa objekt kan kräva mycket, dels i form av teknik men också i termer om kunskap. För att hålla bilden högupplöst måste man komma mycket nära produkten, det ställer stora krav på skarp specialiserad optik vars syfte är att fotografera just macro-bilder. Ju närmare ett objekt man kommer, desto mer ljus krävs för att hålla hela objektet i fokus. Samtidigt begränsas kamerans ljusinsläpp av det faktum att man börjar skymma blixtarna med kameran.

Klockor och armbandsur är exempel på produkter som förutsätter att man fotograferar dem nära. Klockans tavla, visare och text måste helt enkelt framträda på bästa möjliga sätt. Ljussättningen blir om möjligt än mer viktig när varje detalj skall belysas optimalt på en minimal yta.

Macrofotografering, Produktfoto, Fotograf Halmstad, Fotografering av små produkter (macro), Närbilder

Skärpedjupsförlängning

När kameran kommer nära ett objekt, oavsett om det är genom avstånd eller brännvidd, kommer delar hamna ur fokus. Vi kan inte ändra fysikens lagar, men vi kan använda hjälpmedel för att kringgå dem och skapa perfekta närbilder. Skärpans omfång, eller djup går att styra från förgrund till bakgrund.

För produktfotografering av denna typ tar vi ofta ett större antal bilder där fokuseringsavståndet förskjuts. Denna bildserie sätts sedan samman till en bildkomposition med djupskärpa i ett bildbehandlingsprogram. Mjukvara justerar den objektivförvrängning som sker när linselementen i objektivet förskjuts för att flytta fokus genom hela objektets djup. Låter det krångligt? Det är det. Allt du behöver veta är att vi kommer leverera en bild som är skarp genom hela ytan.

Kontakta oss med dina små produkter så skräddarsyr vi en lösning som passar din produkts specifika behov för närbildsfotografering. Oavsett om det handlar om en produkt, en funktion eller ett material med högkvalitativ textur, så hjälper vi gärna till och belyser detta.

Hitta mer info om oss på vår Google Business-sida! Är du kund till oss är vi tacksamma för en recension här också.