2199
page-template-default,page,page-id-2199,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.4.4,select-theme-ver-9.10,ajax_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,menu-animation-underline,side_area_slide_with_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-7.6,vc_responsive
Title Image

Fotografera klockor

Fotografering av klockor

Fotografera klockor

Att fotografera klockor är krävande och inte sällan komplicerat. Men STUDIO Halmstad har erfarenhet av flera kunder ifrån klockbranschen, och vi levererar högupplösta bilder med mycket hög definition av detaljer i armbandsur och snygga klockor.

Klockor och armbandsur är exempel på produkter som förutsätter att man fotograferar dem nära. Klockans tavla, visare och text måste helt enkelt framträda på bästa möjliga sätt. Ljussättningen blir om möjligt än mer viktig när varje detalj skall belysas optimalt på en minimal yta. Ofta skapas oönskade reflektioner i glas och andra högglansiga material av blixtljuset, men det har vi vi verktyg och knep för att undvika.

fotografera klockor

Skärpedjupsförlängning

När kameran kommer nära ett objekt, oavsett om det är genom avstånd eller brännvidd, kommer delar av bilden hamna ur fokus. Vi kan inte ändra fysikens lagar, men vi kan använda hjälpmedel för att kringgå dem och skapa perfekta närbilder. Skärpans omfång, eller djup går att styra från förgrund till bakgrund.

För produktfotografering av denna typ tar vi ofta ett större antal bilder där fokuseringsavståndet förskjuts. Denna bildserie sätts sedan samman till en bildkomposition med djupskärpa i ett bildbehandlingsprogram. Mjukvara justerar den objektivförvrängning som sker när linselementen i objektivet förskjuts för att flytta fokus genom hela objektets djup. Låter det krångligt? Det är det. Allt du behöver veta är att vi kommer leverera en bild som är skarp genom hela ytan. På fotografspråk kallas det ”focus-stacking”.

Kontakta oss för fotografering av dina klockor så skräddarsyr vi en lösning som passar din produkts specifika behov för fotografering. Vi gör produktbilder och imagebilder i studio, och coola lifestylebilder i miljö med dina klockor.

Vi har förståelse för dina klockors ekonomiska värde och är alltid försiktiga i hanteringen av dessa. Vi låser alltid in exklusiva produkter i säkerhetsskåp över natten, och är dessutom naturligtvis försäkrade om något oförutsett skulle hända.

I hanteringen är vi också försiktiga, och inte minst: vi vet hur mycket jobb det är för oss att retuschera bort fingeravtryck, därför använder vi alltid bomullsvantar när vi ska fotografera klockor och smycken.

fotografera klockor. Snygga klockbilder

Vad kostar det att fotografera klockor?

Vår prissättning är baserad på vår erfarenhet av just klockfotografering. Det tar tid, det vet vi. Exakt ljussättning, styling, eventuellt skärpedjupsförskjutning, redigering och retusch. Sällan eller aldrig går det snabbare än 1-2h att producera en snygg klockbild. Men som med all produktfotografering, ju fler liknande produkter som ska plåtas, desto lägre pris/bild kan vi erbjuda.

-Välkommen att kontakta oss med din prisförfrågan på klockfotografering!

Hitta mer info om oss på vår Google Business-sida! Är du kund till oss är vi tacksamma för en recension här också.