2271
page-template-default,page,page-id-2271,qode-social-login-1.1.3,qode-restaurant-1.1.1,stockholm-core-2.3.3,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,paspartu_enabled,menu-animation-underline,side_area_slide_with_content,,qode_menu_,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
Title Image

360°-video och foto

Det finns situationer där det bara går att fånga känslan av att vara på plats i stunden är genom 360 video eller 360 grader foto. Det har blivit ett allt mer vanligt sätt att visa material i den digitala världen för att öka känslan av närvaro.

360 fotografering, 360 video, 360 foto, 360 VR, 360 fotograf

Varför 360 -video?

360 graders video/foto uppnår man med två eller flera kameralinser som har en extremt vid brännvidd och fotograferar samtidigt. Dessa bilder sys sedan ihop med hjälp av mjukvara som korrigerar förvrängningen i bilden. Nu mer fungerar även denna teknik i högupplöst material med många bildrutor per sekund.

Idag är hårdvara och mjukvara så snabb att vi kan sända ut 360 grader video live. Ett exempel på situation där en sådan live video skulle tillföra mycket är en idrottstävling där mycket händer samtidigt i en stor lokal. En vanlig kamera kan tappa lite av känslan från hur det verkligen är att befinna sig på plats i hallen när den bara visar en händelse åt gången.

Fotografering eller filmning i 360 grader möjliggör att alla aspekter från en plats kan fångas samtidigt. Betraktaren kan sedan själv välja vad hon vill fokusera på genom att titta runt och zooma in- eller ut på vad hon vill. På det sättet blir denna typ av fotografering ett av de mest kraftfulla sätten att få betraktaren att känna att hon eller han är med på plats. Betraktaren skapar sin egen upplevelse av materialet, precis som om man varit med själv.

Var kan vi använda 360?

Tyvärr fungerar det inte att visa upp 360-material överallt. Men där det fungerar passar det också bra. Interaktiva broschyrer och virtuella turer är tex bra som tilltänkta slutmål. Ett bra användningsområde för 360- video och foto är Facebook. Facebook har ett inbyggt stöd för att visa bilderna på rätt sätt och låta publiken se och använda materialet så som det är tänkt att användas.

Läs gärna mer om våra andra typer av fotografering och filmproduktion.

Här är ett exempel på 360 graders foto och hur man kan förflytta sig runt i bilden.

Hitta mer info om oss på vår Google-Business sida! Är du kund till oss är vi tacksamma för en recension här också.